Огледайте се в метрото, отидете на спортно събитие или седнете в ресторант,

...
Огледайте се в метрото, отидете на спортно събитие
или седнете в ресторант,
Коментари Харесай

Всеки четвърти е пристрастен към смартфона си

Огледайте се в метрото, отидете на спортно събитие или седнете в ресторант, с цел да хапнете - евентуално ще забележите хора към вас, които са изцяло погълнати от техните телефони. В наши дни няма значение къде се намирате – несъмнено е, че ще видитепоне няколко души към вас да изпращат известия, да сърфират във facebook или Instagram, да туитват или да са потънали в snapchatting.

Ако имате смарт телефон, знаете, че съвсем всичко, което евентуално бихте могли да желаете, е в дланта ви. Упътвания до къщата на приятел, билети за концерт, най-новата актуализация на времето, музика, видеоклипове и игри, които да ви забавляват - даже можете да ревизирате дома си, докато сте на път. С всичко това на една ръка разстояние, не е изненадващо, че броят на пристрастените към мобилните телефони пораства не с дни, а с часове.

Според световно изследване съвсем една четвърт от младите хора са пристрастени към своя смарт телефон. Изследователите разкрили, че приблизително 23% от децата и младите хора показват проблематично потребление на смарт телефони (PSU), в това число изпитват суматоха или мощна тревога, когато телефонът им не е разполагаем и трудно контролират времето, прекарано в мрежите.

Учените разкрили връзки сред PSU и неприятно психично здраве, в това число потиснато въодушевление, тревога, неприятно качество на съня и лоши просветителни достижения.

През последното десетилетие използването на смарт телефони измежду младежите се е нараснало, което важи и за психологичните разстройства в същата възрастова група.

Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР